Hola från Mallorca!

Nu har vi (Monica, Henrik och Eric) varit här i Cala D´Or på Mallorca i ca 1 vecka. Innan jag åkte hade jag fantastiska förhoppningar om jag skulle lägga upp en massa härliga matbilder härifrån – men oj vad fel jag hade. Ur ett kulinarisk perspektiv har detta varit den sämsta veckan i hela mitt liv. Trots att vi hade bokat all-inclusive (vilket jag visste var en risk) trodde jag i alla fall att vi skulle kunna äta några trevliga luncher ute på restaurang.   Men en sak hade jag inte fattat när jag bokade resan och det var 1. Det var Britter som hade gett hotellets all-inclusive restaurang bra betyg. 2. När de skrev att hotellet serverade lika bra mat som restaurangerna i byn så menade de att det låg på samma nivå som Pizza, hamburgare och fish n´chips (som de bevisligen gillar).

De enda vettiga måltiderna vi har ätit sen vi kom hit har varit luncherna som vi själva har lagat hemma på rummet bestående av lite gott bröd, ost, pata negra och oliver. Igår testade vi dock poolrestaurangen när vi skulle äta lunch. Där fick vi till förrätt några Pan con tomate – vilket man faktiskt inte kan misslyckas med (vilket de gjorde fatalt med min grillade fisk). Eftersom detta recept är i princip ”fool-proof”, och otroligt gott om man lyckas få tag på riktigt goda tomater, delar jag med mig av den här. Tyvärr är det det enda i matväg som ni kommer få från Mallorca…

Måste bara tillägga att trots den urusla maten har vi haft fantastiskt väder, skönt häng vid poolen och massor av kvalitets familjetid. Jag har t om hunnit läsa ut två böcker, lösa ett korsord och unnat mig lite ”fusk-sangria” (en droppe rödvin i Fanta).

.

Pan con tomate

PAN CON TOMATE

antal: ca 20 stycken

 300 g plommontomater, delade
1 dl olivolja
lantbröd eller surdegsbröd
flingsalt

Värm ugnen till 225 grader. Riv tomaterna på den grova sidan av ett rivjärn. Låt tomaterna rinna av i en finmaskig sil. Rör ihop med 2 msk av olivoljan.

Skär brödet i tunna skivor. Pensla bröden med resten av oljan och grilla dem i ugnen i några minuter eller tills de får färg. Bred ett tunt lager tomatröra på bröden och strö över flingsalt.

Monica Eisenman

Det är som sagt ”fusk-Sangria som gäller nu…)

IMG_9608 2

Monica Eisenman

IMG_9811

IMG_9800

Frukost-utsikten är det onekligen inget fel på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..