ANNONS

Lunch på Kalf och Hansen

/

När vi inte fotograferar någon kokbok eller annat uppdrag, jobbar vi oftast hemifrån på varsitt håll. Det är klart att det blir en hel del samtal till varandra via skype eller mobil, minst 2-3 per dag, ibland mer… Men häromdagen behövde vi faktiskt ses ”in person” för att diskutera en massa jobb, så då åkte Lisa, med sin dotter Lea (som hade studiedag) in till Monica på Söder. Vi försöker också passa på att prova på något nytt lunchställe bestämde vi oss för att testa restaurangen Kalf & Hansen. Restaurangen som drivs av far och son, serverar ekologisk mat, lagad efter säsong med ett fokus på det nordiska köket.

Lokalen är liten med ett tiotal platser, kom därför gärna före lunchruschen ifall ni vill garanteras plats. Man möts av en familjär och gemytlig atmosfär så fort man kliver in genom dörren.  Man beställer vid disken där maten bereds, så ett stor plus är att man kan spana in först vad som ser godast ut! Personalen är trevliga och hjälpsamma och guidar dig rätt i dina beställningar. Först väljer man antingen frikadeller på fisk, kött eller vegetarisk – till det väljs antingen grillade rotfrukter med valfri sås eller sallad med grönsaker och valfri sås. Man kan även välja smörrebröd eller tunnbröd med valfri frikadeller samt dagens soppa.

Allt såg verkligen så himla gott ut så det var svårt att välja. Som vanligt när vi käkar ute tillsammans så får man ABSOLUT inte välja samma rätter! Så vi delade på köttfrikadeller och vegetariska frikadeller med en massa smakrika grönsaker, samt chili- & vitlöksmajonäs, senapsdressing och remoulade. Lea tog smörrebröd med köttfrikadeller.

Det märks att far och son har ett genuint matintresse och är mån om det nordiska köket med fokus på schyssta råvaror av hög kvalité. Maträtterna var vällagade, smakrika och mättande – ett riktigt bra lunchställe!

Kalf & Hansen

Kalf & Hansen

Kalf & Hansen

Kalf & Hansen

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00