ANNONS

Bruschetta pomodoro

/

Bruschetta som uttalas bruske´t:a (alltså med ”k-ljudet” och inte ”sh-ljudet”) är en av de enklaste och godaste italienska antipasto. Namnet Bruschetta kommer från ordet bruscare som betyder att ”grilla över kol”. Det sägs att rätten härstammar från antikens Rom då olivodlarna tog med sina oliver till de lokala olivpressarna och fick smaka sin nypressade olivolja på en skiva grillat bröd.  Brödet kan även toppas med olika smaksättningar och variationerna är många – grönsaker, kallskuret, ost, bönor och så förstås den mest kända och populära – tomater!

Bruschetta

Foto Niklas Larsson

 BRUSCHETTA POMODORO

 ca 4 portioner alt 12 tilltugg


5-6 tomater

½ kruka basilika, hackad plus några blad för garnering
2 msk + 2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 skivor lantbröd (alt 12 små skivor)
1 vitlöksklyfta, halverad 

Kärna ur tomaterna och hacka dem.

Rör ihop med basilika och ca 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med olivolja. Rosta brödet i ca 10 minuter eller tills de börjar blir gyllenbruna.  Gnugga snittytan av vitlöken mot brödet. Toppa med tomaterna. Garnera med basilikablad.

.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00