ANNONS

Pizza med färska körsbärstomater, mozzarella, ruccola och basilika

/

Idag står vi i köket hela dagen och testlagar recept – vilket innebär när kvällen kommer och vi måste laga middag till våra familjer så tryter helt enkelt lusten att laga mat. Då fuskar vi lite. Japp, vi erkänner. Vi köper en sådan där färdig pizzakit. Men för att göra det lite fräschare och lite festligare piffar vi till den lite med färska tomater, mozzarella och ruccola EFTER vi har gräddat färdigt den. Vips, så är middagen klar på 20 minuter.

Pizza recept

PIZZA MED FÄRSKA KÖRSBÄRSTOMATER, MOZZARELLA OCH RUCCOLA OCH BASILIKA

ca 2 portioner

1 pizzakit
 200 g + 250 g mozzarella
20 st körsbärstomater (ca 200 g)
ca 30 g ruccola
några basilikablad

Sätt ugnen på 200 grader.  Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut den tillhörande tomatsåsen.  Skär 200 g mozzarella i tunna skivor och fördela över pizzan. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills mozzarellen börjar få färg.

Under tiden skär resterande 250 g mozzarella i kuber. Halvera körsbärstomaterna. Ta ut det färdiggräddade pizzan från ugnen och fördela mozzarellan, tomaterna och rucollan över den. Strö över hackad basilika.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00