ANNONS

Veckomeny

/

Helgen och ledigheten är snart över och vardagen smyger sig på.  Redan för många börjar stressen över vad man ska laga för middag de kommande dagarna. När man står där på den fullpackade bussen i rusningstrafiken och är försenad till förskolan för att hämta barnen är matkreativiteten inte alltid på topp. För att underlätta lite för er bjuder vi här på en veckomeny.

MÅNDAG

PASTA MED GRÖNKÅL, PINJENÖTTER, CITRON OCH PARMESAN
Vi kolhydratladdar inför veckan med en vegetarisk pasta. Egentligen är grönkålsäsongen över men än kan man hitta den supertrendiga (och goda) grönkålen i grönsaksdisken.

Grönkålspasta

 
TISDAG

ÖRT- & CITRONKYCKLINGLÅR MED RATATOUILLE
Nu när man har börjat komma in i vardagsrutinen igen så vi satsar på en middag som är snäppet mer tidskrävande än måndagsmiddagen – men ändå superenkel. Är man riktigt ambitiös är ratatouille en perfekt rätt att göra i förväg. Fixar man den iordning på söndagen till exempel så hinner den bli ännu godare till tisdagen då den får ligga och mojsa till sig och smakerna hinner utvecklas. Gör gärna en dubbelsats och frys in.

Ört & citronkycklinglår med ratatouille

ONSDAG

MAC ´N´CHEESE
För somliga är det lill-lördag. För oss är det ”the halfway mark” till helgen. Detta firar vi genom att äta framför tv´n till Sveriges yngsta mästerkock.  Bli dock inte stressad över att nivån på maten som kidsen lagar är långt över svårighetsgraden på den egna middagen du precis har lagat.

Foto Ulrika Ekblom

Foto Ulrika Ekblom

TORSDAG

SALLAD MED HALSTRAD SALMALAX, GRILLAD SPARRIS, BABYSPENAT OCH DILL- OCH CITRONVINAIGRETTE
Vi laddar inför helgen med att äta en lite lättare middag för att göra plats för fredagens, lördagens och söndagens frosseri av av god mat och dryck.

Sallad med halstrad Salmalax, grillad sparris, babyspenat och dill- och citronvinaigrette

FREDAG

HALSTRAD TONFISK MED UGNSBAKAD SÖTPOTATIS,
FRITERAD PURJOLÖK & CHILIMAJO
Finfredag! Vi firar att vi har klarat av ännu en vecka av jobb och stress och välkomnar den stundande helgens ledighet med denna läckra middag.

Halstrad tonfisk med ugnsbakad sötpotatis, friterad  purjolök & chilimajo med sesam & lime

 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00