ANNONS

Hemmagjord havremjölk

/

Båda våra söner älskar havremjölk. Benjamin har sedan han föddes varit känslig mot mjölkprotein och har alltid druckit havremjölk medan Eric helt enkelt tycker att det är gott. Vi har ofta köpt den i butiken, främst på grund av att den är kalciumberikad men har på sistone provat göra vår egen. Och den är verkligen superenkel att göra själv!

.

Havremjölk Recept Hemgjord

Hemmagjord havremjölk
ca 1 liter

15 dl vatten
3 dl ekologiska havregryn
3 torkade dadlar (utan kärna)
lite salt

förslag på smaksättning: ekologisk vaniljpulver, kanel, kardemumma

Kör vatten, havregryn och dadlar i en mixer eller med en mixerstav tills allt har mixats ihop. Häll vätskan genom en silduk och låt rinna av. Pressa ut vätskan med en sked eller rena händer. Smaka av med lite salt och eventuellt smaksättning. Häll drycken i rengjorda flaskor och förvara i kylskåp. Drick inom några dagar och tänk på att skaka om flaskan innan man dricker den då den skiktar sig.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00