ANNONS

Ostmakeriet

/

Idag var en spännande och lärorik dag. Vi gjorde ett studiebesök på Ostmakeriet på Rindö. Anna Kälvebrand som driver Ostmakeriet var snäll och lät oss hänga med henne medan hos ystade ost. Vi lärde oss massor och blev jätte sugna på att själva sätta igång och ysta en massa ostar. Dock krävs det en hel del kunskap och tåååååålamod. Anna gjorde bland annat en Tomme som kräver lagring i flera månader för att mogna och bli så där riktig härlig och smakrik. Men hon gjorde även en halloumiliknande ost (gjord på komjölk) som kommer vara klar att äta redan imorgon. Den heter Rindö Sommar och är smaksatt med färsk timjan och chiliflakes. Tyvärr måste man ta sig ändå ut till Rindö för att köpa den men det är det värt! Har man närhet till Urban Deli kan man annars hitta några av hennes andra goda ostar hos dem.

IMG_9127[1]

IMG_9131[3]


IMG_9135[1]

IMG_9146[1]

IMG_9154[1]

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00