ANNONS

Himmelsk hallon- & rödlökskompott

/

Himmelsk hallon- & rödlökskompott.

Ikväll ska vi båda med familjer åka till våra vänner Charlie och Henrik för att fira Valborg. Det är alltid så roligt att få komma hem till dem eftersom man blir alltid bjuden på härliga middagar –  de gillar verkligen att laga mat. Jag (Lisa) har gjort den här smaskiga kompotten på hallon, rödlök och balsamvinäger för att ta med. Den ska serveras med några goda ostar och kex.  Ni måste bara prova den – den är himmelsk god!

IMG_4597[1]


Hallon- och rödlökskompott

ca 4 dl

4 rödlökar
50 smör
250 g hallon
1 dl strösocker
1 1/2 msk balsamvinäger
salt

Skala och skiva rödlöken tunt. Smält smör i en stekpanna och lägg i löken. Fräs på svag värme i ca 30 minuter eller tills den är helt mjuk och genomskinlig.

Tillsätt hallon, socker och balsamvinäger och låt småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med salt.

Häll upp i en rengjord och varm glasburk. Förslut direkt och förvara svalt. Servera rumsvarm.

Kompotten kan förvaras i kylskåpet i ca 3 veckor.

IMG_46071[1]

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00