ANNONS

Grilltips – pita fylld med grillad kyckling, grillad paprika, feta och oliver

/

Härliga helgmorgnar med långfrukost. Men det är knappt att man har plockat undan frukosten så dyker frågan upp – vad ska vi äta till lunch? Jag (Lisa) funderar nästan alltid på vad ska ätas vid nästa måltid innan jag har ens ätit upp pågående, vilket jag oftast tycker är roligt. Men på helgerna, om vi är hemma, så känner jag mig sällan inspirerad till att laga lunch. Däremot nu när vädret har blir varmare och vi kan vara utomhus – barnen leker och jag påtar i trädgården – så är grillning ett perfekt sätt att förenkla den tråkiga lunchmatlagningen!

I helgen var Monica, Eric och vår mamma hos oss igen och då gjorde vi fylld pitabröd med grillad kyckling, grillad paprika, feta och tahinidressing. Snabbt gjorde jag en marinad till kycklingfiléerna på olivolja, vitlök, citron, sumakkrydda, salt och peppar. Monica blandade lite naturell yoghurt, tahini (sesampasta), honung och vitlök. Kylskåpet rensades på grönsaker, sallad, feta och oliver. Lars grillade kycklingen och paprika.

Jag plockade fram köpt pitabröd från Kistagrossen – en härlig butik med ett stort utbud av mat från hela världen. Sist jag var där kunde jag inte motstå den härliga doften av nybakat pitabröd som levereras dagligen, köpte med mig några påsar och la i frysen.

Det blev en riktig god lunch som snabbt förtärdes med god aptit av alla, stora som små!

IMG_9051[1]

IMG_9057[1]

IMG_9052[1]

Har ni tid och lust, prova att göra egna pitabröd – superenkelt och himla goda!

PITABRÖD

8 bröd

25 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
12-13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör till alls jäst har lösts upp. Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan all vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillätt resten av mjölet vid behov. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Värm ugnen till 250 grader.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i 8 bitar. Forma dem till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ca 8 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00