ANNONS

Scones med en mini-mästerkock

/

På helgerna brukar jag (Monica) och Eric unna oss en lyxig frukost. (Henrik äter som vanligt mackor med honung – som han har gjort VARJE DAG sen han var typ 8 år gammal – suck!). Oftast blir det amerikanska pannkakor men igår bakade vi scones – och inte var det några ”nyttiga” scones gjord på t ex dinkelmjöl, sojamjölk, kokosfett och  chia-, psyllium- eller linfrön utan riktig klassiska scones med endast (vitt) mjöl, smör, mjölk, salt och bakpulver (recept nedan).

En lördag morgon med inga tider att passa ligger tålamodet på topp så Eric fick vara med och baka. På kvällen fick han även hjälpa till att göra pizza med päron (jag vet, konstig val av smaksättning men det var det han ville ha…). Det är aldrig för tidigt att börja drilla de små liven insåg jag när jag tittade på Sveriges yngsta mästerkock och det visade sig att flera av deltagarna, trots sin unga ålder, lagar mat hemma – flera dagar i veckan!! Undrar hur lång tid det tar innan Eric själv kan slänga ihop en Boeuf bourguignon…

IMG_8917[1]

IMG_8919[1]

IMG_8921[1]

IMG_8922[1]

IMG_8924[1]

IMG_8934[1]

SCONES

4 stora

8 – 9 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk el filmjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela matfettet med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandingen till en grynig massa. Alternativt kan man använda en matberedare.

Tillsätta mjölken eller filmjölken och blanda snabbt ihop degen. Överarbeta inte degen.

Dela degen i 4 delar och lägg ut dem på en plåt klädd med  bakplåtspapper. Platta till dem lite. Skåra varje kaka med mjölad bordskniv i fyra delar.

Grädda bröden i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Låt svalna något. Servera med t ex smör, ost, cream cheese, marmelad eller lemon curd.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00