ANNONS

Lammfärsspett med couscous, rostade kikärtor, feta, babyspenat och tahini- och yoghurtdressing

/

Här i Stockholm skiner solen och det känns som äntligen, äntligen är våren på väg. Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig då vi har tänkt ge oss ut på nässlejakt i helgen. Men först är det fredag och vi ser fram emot att träffa vår förläggare Per och redaktör Anna för att börja diskutera nästa bokprojekt. Vi kan tyvärr inte berätta ännu vad den kommer att handla om men vi kan iallafall säga att temat är sååå bra och sååå spännande. Är verkligen ivrig på att komma igång med denna bok.

Idag bjuder vi på ett recept på Lammfärsspett med couscous, rostade kikärtor, feta, babyspenat och tahini- och yoghurtdressing.  

Lammfärsspett med couscous, rostade kikärtor,  babyspenat och tahini- och yoghurtdressing

Lammfärsspett med couscous, rostade kikärtor,  babyspenat och tahini- och yoghurtdressing

Lammfärsspett med couscous, rostade kikärtor, feta,
babyspenat och tahini- och yoghurtdressing

4 portioner

 500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk spiskummin
2 msk hackad bladpersilja
¾ tsk salt
svartpeppar
8 träspett

 Rostade kikärtor, couscous, feta och spenat
ca 400 g kokta kikärtor
½ msk olivolja
½ tsk salt
2 dl okokt couscous
50 g babyspenat
½ rödlök
150 g fetaost

 Yoghurt- och tahinidressing
1 dl turkisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, pressad
4 msk tahini
1-2 msk färskpressad citron
ca 1 tsk honung
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader.

Blöttlägg träspetten i ca 15 minuter. Blanda alla ingredienser till yoghurt- och tahinidressingen. Smaka av med salt och peppar.

Blanda lammfärs, vitlök, spiskummin, bladpersilja, salt och några varv nymalen svartpeppar. Forma lammfärsen runt träspetten och lägg på oljad ugnsplåt.

För att göra de rostade kikärtorna, sila av vattnet från kikärtorna. Torka med hushållspapper och sprid ut i en ugnsplåt. Ringla över olivolja och salt. Rör om. Rosta i ugnen i 12-15 minuter. Rör om då och då. Tillaga couscousen enligt förpackningen och smaka av med salt. Skala och skiva rödlöken. Blanda kikärtor, couscous, spenat, rödlök och fetaost.

Sänk värmen till 200 grader. Sätt in lammspetten i ugnen och stek i ca 20 minuter eller tills de är klara.

Servera med kikärtscouscous och yoghurt- och tahinidressing.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00