ANNONS

Mousserande mangosorbet med maräng

/

Foto: Niklas Larsson

Foto: Niklas Larsson

MOUSSERANDE MANGOSORBET MED MARÄNG

4 portioner

5 dl mangosorbet
3/4 dl strösocker
1 msk vatten
3 äggvitor
1–2 dl Asti Cinzano eller annat sött mousserade vin

Ta fram mangosorbeten så att den tinar något. Sjud socker och vatten tills allt socker har lösts upp. Vispa äggvitorna i en ren skål till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning tills marängmassan är styv och formar små toppar. Blanda vinet med mangosorbeten och fördela i vin- eller champagneglas. Toppa sedan med marängen och servera genast.

.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00