ANNONS

Glassens dag!

/

Vi kan tycka att det är märkligt att man väljer just den 24 mars som glassens dag då man hade ju kanske önskat att det var lite varmare väder så att glassen inte bara var god utan även svalkande. Men å andra sidan tycker vi nog man kan gott äta glass varje dag året om.

Citron yoghurt glass

YOGHURTGLASS MED SMAK AV CITRON OCH BÄR

4–6 portioner

1 liter naturell yoghurt eller vaniljyoghurt
1 – 2 dl strösocker
1 dl färskpressad citronsaft
1 msk rivet citronskal
1 tsk vaniljsocker
1- 2 dl blandande bär

Lägg en silduk eller ett kaffefilter i en sil och ställ över en bunke. Häll i yoghurten och låt stå och rinna av i kylskåpet, helst över natten.

Blanda yoghurten med resten av ingredienserna.

Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.  Blanda i bären när glassen är klar.

För att göra glass i frys: Blanda ner bären. Häll krämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 3–4 timmar.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00