ANNONS

Ugnsbakade körsbärstomater

/

Dessa tomater blir härligt söta och goa när man ugnsbakar dem länge i låg värme. Vi brukar äta dem som tillbehör till kött, fisk eller fågel, tillsammans med lite mozzarella och basilika eller slänger ner dem i en sallad. De passar även utmärkt att blanda med en spaghetti al olio e aglio eller varför inte på en macka med avokado och lite örtsalt.

Ugnsbakade körsbärstomater

Ugnsbakade körsbärstomater


UGNSBAKADE KÖRSBÄRSTOMATER

400 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
en nypa chiliflakes
flingsalt och svartpeppar

Värm ugnen till 100 grader. Lägg ut tomaterna på en plåt. Finhacka vitlöken och blanda med olja och chiliflakes. Ringla sirapsoljan över tomaterna och blanda försiktigt. Strö över salt och peppar. Ställ in i ugnen och låt stå  i 3 timmar. Låt svalna. Förvara svalt i olivolja.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00