ANNONS

Ört- och citronkycklinglår med ratatouille

/

Måndag måste vara den absolut svåraste dagen att finna middagsinspiration. Här hoppas vi kunna hjälpa dig lite på traven med detta recept på Ört & citronkycklinglår med ratatouille. Kycklinglår är verkligen en underskattad styckdel av kycklingen men vi använder den ofta då den är saftigare än t ex kycklingfiléer.

Vad lagar ni till middag denna måndagkväll? Kanske kan vi och andra läsare få inspiration till tisdagsmiddagen.

Ört & citronkycklinglår med ratatouille

ÖRT- & CITRONKYCKLINGLÅR MED RATATOUILLE

4 portioner

8 kycklinglår
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
skal & saft från 1/2 citron
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 100 g blandad sallad
ca 25 g hyvlad parmesan

 Ratatouille
1 aubergine (ca 250 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
ca 2 msk olivolja
1 zucchini (250 g)
ca 400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 tsk herbes de provence
1 msk färsk basilika
salt och peppar

Värm ugnen till 225 grader.

Skala och finhacka vitlök. Rör ihop med 3 msk olivolja, citronsaft, skal, timjan, salt och svartpeppar. Lägg kyckling och marinaden i en plastpåse och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

För att göra ratatouillen, skiva aubergine, ca 2 cm tjocka och lägg på en oljad bakplåt. Pensla lite olja på aubergineskivorna. Grilla i 10-12 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Låt svalna något och skär i mindre bitar.

Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och stek i ca 25 minuter. Höj värmen till grilleffekt och grilla kycklingen tills den blir gyllenbrun, ca 5 minuter.

Under tiden kycklingen är i ugnen, skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs rödlök och vitlök i 1 msk olivolja i några minuter. Tillsätt paprika, zucchini och fräs i någon minut till. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker, herbes de provence och aubergine. Koka upp och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner basilikan.

Servera kycklingen med ratatouille, blandsallad och hyvlad parmesan.

.

Ört & citronkycklinglår med ratatouille

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00