ANNONS

Banankaka med choklad, kokos och valnötter

/


BANANKAKA MED CHOKLAD, KOKOS OCH VALNÖTTER

100 g smör 
2 dl strösocker
2 ägg
2 medelstora bananer
1 1/2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörkchoklad, hackad
1 dl kokos
1 dl hackade valnötter

Glasyr
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.

Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret.

Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfilen.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.

Blanda ingredienserna till glasyren till en tjockflytande smet. Ringla glasyren över kakan.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00