ANNONS

Rostad paprikasoppa

/

Foto: Ulrika Ekblom

Foto: Ulrika Ekblom


ROSTAD PAPRIKASOPPA

Varsågod! Här får ni ett litet smakprov ur vår kommande bok Till bords med systrarna Eisenman. Detta recept kommer från kapitlet Vinterpicknick och passar perfekt för er som fortfarande är på sportlov. Häll upp den i en termos, packa ner i ryggsäcken och plocka fram när fingrarna är frusna och benen trötta efter mil i skidspåret.

4-6 portioner

250 g körsbärstomater
3 msk olivolja
6 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
ca 1/2  zucchini (200 g)
2 morötter
1,2 liter grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
250 g kokta vita bönor, avrunna
2 tsk strösocker
1 dl risoni
1/2 dl hackad basilika
salt och peppar
gräddfil till servering

Värm ugnen till 125 grader.

Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i en långpanna tillsammans med 1 msk olja och låt dem stå i ugnen i cirka 2 timmar. Ta ut och lägg tomaterna åt sidan.

Höj ugnsvärmen till 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i ugnen i cirka 25 minuter tills de blir brunsvarta. Lägg dem i en plastpåse och knyt om.  Låt svalna i 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Mixa paprikan i matberedare eller med stavmixer.

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala morötterna. Skär morötter och zucchini i små tärningar. Fräs löken och chilin i resten av oljan i några minuter. Tillsätt zucchini och morötter och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt buljong, krossade tomater, vita bönor, socker och paprikapuré. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt risoni och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Blanda ner körsbärstomaterna och basilikan och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.

Servera soppan varm med en klick gräddfil.

Foto: Ulrika Ekblom

Foto: Ulrika Ekblom

Foto: Ulrika Ekblom

.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00