ANNONS

Våra favoritredskap i köket

/
Våra favoriter i köket

Våra favoriter i köket

Även om vi både har en hel arsenal av köksredskap (många helt onödiga) så finns det några prylar som vi inte klarar oss utan:

1. MICROPLANE RIVJÄRN är oumbärlig hos oss då den används till några av våra favoritingredienser: vitlök, ingefära, citronzest och parmesan.

2. MANDOLIN Man behöver inte köpa Rolls Roycen av mandoliner som denna är utan det går självklart bra att investera in en något billigare (undvik dock de som säljs på tv-shop…). Vi använder vår för att bland annat göra egna potatischips, rödbetscarpaccio eller torkade äppleskivor till barnen.

3. SKALKNIV  När vi först började använda en skalkniv var det som en uppenbarelse. Plötsligt får alla andra knivar stå och bli dammiga då denna har snarare blivit en allkniv för oss. Global är ett favoritmärke.

4. DIGITAL KÖKSTERMOMETER Det går inte att laga mat utan en digital kökstermometern. Hur ska du annars koka perfekt knäck eller få den ultimata rosa lammsteken?

5. KÖKSHANDDUKAR – Hos oss behövs det minst 5 stycken framme åt gången – då vi hittar aldrig en när vi står där med blöta händer eller en varm plåt som ska tas ur ugnen. Även om vi älskar våran mormors gamla fina så blir de så himla skrynkliga vilket stör våran OCD sinne. Denna kökshanduk från LAGERHAUS är snygg, billig, har bra sugförmåga och skrynklar inte. Väljer man dessutom denna mörka färg slipper man se alla fläckar.

6. SLICKEPOTTAR kan man aldrig ha för många. Gärna i olika storlekar – då de har alla sina speciella användningsområden. Lisa gillar den minsta som är perfekt för att kunna skrapa ur det sista ur små burkar. Monica gillar den största då det blir mer kaksmet att slicka bort! Välj gärna de i silikon då de tål höga temperaturer. Le Creusets slickepottar är en favorit.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00