Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.
En härlig vegetarisk rödbetssoppa med smak av ingefära och apelsin. Perfekt för att stärka immunförsvaret inför höstens förkylningar.
1.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.
2.
Skala rödbetor och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med ingefära och låt fräsa i några minuter.
3.
Häll i buljongen och apelsinjuice och låt puttra i ca 15 minuter tills rödbetorna är mjuka.
4.
Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer.
5.
Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
6.
Ringla över lite yoghurt och garnera med hackad persilja strax innan servering.
7.
Tips! Lägg till lite finhackad chili i soppan ifall du vill ha lite hetta!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk raps- eller solrosolja
600 g färska rödbetor
2 msk riven färsk ingefära
1 dl färskpressad apelsin
ca 1 liter grönsaksbuljong
ca 1/2 dl naturell yoghurt
salt
peppar
färsk persilja