back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Älghamburgare med karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon

En härlig smakupplevelse med älgfärs, karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon.

Hur

1.

Börja med att göra karamelliserade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek löken på låg värme i smör och olivolja i en stekpanna i ca 20 minuter utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger, lingonsylt och apelsinsaft och fortsätt steka i 5-10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.

2.

Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

3.

Forma älgfärsen till 4 biffar. Salta och peppra på båda sidor. Stek biffarna i smör i en grillpanna (eller stekpanna) på båda sidor tills de är klara. Vänd på biffarna en sista gång, lägg på osten på den varma sidan och låt smälta.

4.

Lägg salladen på nedre delen av bröden, sedan bacon, älgbiffarna och på toppen – den karamelliserade lingonrödlöken! Njut tillsammans med en kall öl!

Ingredienser

600-800 g älgfärs

2 rödlök

1 msk smör

1 msk olivolja

1 tsk rödvinsvinäger eller balsamvinäger

2 msk lingonsylt

1 msk färskpressad apelsinjuice

8 skivor bacon

4 salladsblad

8 skivor Västerbottensost

efter smak salt

efter smak peppar

efter behov smör till stekning

4 hamburgarbröd