back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan

Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan.

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.

2.

Rensa kantarellerna och hacka. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smör, lök, och vitlök och fräs i ca 5 minuter utan att löken tar färg.

3.

Tillsätt fond, vatten, grädde och soja. Smaka av med sherry och koka upp. Låt sjuda och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

4.

Fördela svampröran på brödbitarna. Riv över parmesan och strö över hackad gräslök.

Ingredienser

300 g trattkantareller

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

2-3 msk smör

1 msk kantarellfond

1 dl vatten

1 dl vispgrädde

1/2 tsk mörk soja

1-2 tsk sherry

salt

vitpeppar

1/2 baguette

olivolja

parmesan

hackad gräslök